Aštri morkų ir lęšių sriuba

Ingredientai:

600 g Morkos
140 g Raudonieji lęšiai
1 l Daržovių sultinys
125 ml Pienas
2 šaukštelis Kmynai
žiupsnelis Džiovinta aitrioji paprika
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Į keptuvę suberkite kmynus ir džiovintus čili pipiriukus ir maišydami pakepinkite be aliejaus, kol jie pradės šokinėti ir skleisti intensyvų kvapą.

Puode užvirkite daržovių sultinį su pienu, įpilkite aliejų, suberkite lęšius ir gabaliukais supjaustytas morkas. Suberkite pusę pakepintų prieskonių ir virkite, kol lęšiai išbrinks. Išvirusią sriubą suplakite elektriniu plaktuvu iki tyrės.

Sriubą pagardinkite druska ir pipirais, likusiais pakepintais prieskoniais ir šaukštu natūralaus jogurto be priedų. Patiekite su šiltu skrebučiu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą