Bandelės su marmeladu

Ingredientai:

100 g Miltai
3/4 l Pienas
30 g Mielės
2 vnt. Kiaušinių tryniai
1 vnt. Kiaušiniai
150 g Cukrus
100 g Sviestas
1 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
5 g Druska
200 g Aviečių džemas

Gaminimas:

Pašildytas pienas supilamas į dubenėlį, mielės sutrupinamos į stiklinę, įberiama šlakelis cukraus ir trinama kol jos pasidaro skystos. Tada tyrelė supilama į pieną, kartu supilama pusė miltų, tešla išplakama. Paviršius storai apibarstomas miltais, pridengiamas drobule, dar kuo nors šiltesniu ir pastatoma šiltai (pvz. Ant šilto vandens puodo), kad tešla pakiltų.

Po 2-3 valandų (priklauso nuo to kiek įdėta mielių), kai pakilusi tešla suslūgsta, pradedama minkyti. Pirmiausia ji gerai išplakama, sudedama likusieji miltai, druska, su cukrumi ištrinti tryniai, juodgrūdės ar citrinos žievė, baigiant minkyti supilamas ištirpintas sviestas ir išplaktas baltymas.

Tešla minkoma tol, kol nebelimpa prie indo bei rankų ir joje atsiranda oro pūslelių. Išminkytos tešlos paviršius sulyginamas, patepamas riebalais (kad nesužiedėtų plutelė), šiltai pridengiamas ir, pastačius šiltoje vietoje, duodama dar kartą pakilti.

Užminkyta ar pakilusi tešla iškočiojama ½ cm storio lakštais, stikline išspaudžiami apskriti paplotėliai, ant kiekvieno dedama po šaukštelį marmelado, sulenkiama pusiau, ir padaroma pailga bandelė. Viršus įpjaunamas skersai juostelėmis. Arba tešla supjaustoma kvadratėliais, į vidurį dedama marmelado, iš kampų link centro įpjaunama, ir kampeliai prispaudžiami centre. Bandeles galima daryti ir kitokios formos.

Sudėtos į skardą bandelės pridengiamos drobule ir statomos šiltai, kad pakiltų, po to aptepamos kiaušiniu ir kepamos karštai 15-20 minučių.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą