Beatos manų kruopų apkepas

Ingredientai:

4 vnt. Obuoliai
2 šaukštas Sirupas
500 ml Pienas
30 g Manų kruopos
2 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Cukrus
2 šaukštelis Cinamonas

Gaminimas:

Tiesa, jis kepa neilgai, todėl jei norite, kad viskas tirptų burnoje, obuolius apkepkite iš anksto, jei tiks ir traškūs obuoliai, tai dėkite juos kartu su paruošta manų koše su kiaušiniais, tik truputį ilgėliau keps. Aš dariau su apkeptais obuoliais.

Ir nenustebkite – tai tikrai ne klaida, manų kruopų čia reikia visa nedaug.

Obuolius perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, pabarstykite cinamonu, aplaistykite agavos sirupu arba pabarstykite cukrumi ir šaukite 15 min. į karštą orkaitę (200 °C).

300 ml pieno supilkite į puodelį ir suberkite manų kruopas (jei norite saldžiau, dar ir šaukštą cukraus įberkite bei žiupsnelį druskos balansui, įjunkite ugnį ir nuolat maišydami virkite. Išeis gana tiršta manų košė.

Kiaušinius lengvai išplakite su likusiu (200 ml) pienu.

Taigi, dabar dėkite manų košę ir maišykite su kiaušiniais ir pienu. Išeis gana skysta manų košė.

Traukite obuolius, kurie jau bus suminkštėję. Ant jų supilkite manų košę su kiaušiniais, pabarstykite viršų šauktu cukraus ir cinamonu, ir šaukite į 160 laipsnių orkaitę 30 min.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą