Blynai su šokoladiniu ir karameliniu sirupu

Ingredientai:

450 g Miltai
4 šaukštas Cukrus
2 šaukštelis Kepimo milteliai
300 ml Pienas
100 g Grietinė (15 riebumo)
4 vnt. Kiaušiniai (baltymai)
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
50 ml Burokėlių sultys
160 g Kukurūzų sirupas
130-150 g Karameliniai saldainiai
75-80 g Kakava
80-90 g Juodasis šokoladas

Gaminimas:

Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi. Išplakite baltymus su trupučiu druskos, supilkite pieną, greitinę ir įpilkite 2 – 3 šaukštelius aliejaus. Šią masę sumaišykite su sausa miltų mase.

Padalinkite tešlą pusiau. Į vieną dalį įdėkite vanilės, įpilkite burokėlių sulčių, išmaišykite ir palikite 20 – 30 min. pastovėti. Tada iškepkite blynus, stenkitės per daug neapskrudinti. Iškeptus blynus šiltai apklokite.

Padažui sutrupinkite karamelinius saldainius, kelis gabalėlius palikite papuošimui. Šokoladą sulaužykite gabalėliais. Įpilkite į puodą 250 ml šilto vandens, sudėkite karamelę, supilkite sirupą, suberkite kakavos miltelius. Masę užvirinkite, karamelė turi visiškai išsilydyti.

Nukelkite puodą nuo viryklės, sudėkite šokoladą ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Paskui atvėsinkite padažą.

Sukraukite iš blynų kelias krūveles kaitaliodami spalvas ir apliekite padažu, o ant viršaus užberkite karamelės gabalėlių.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą