Bulvinės bandelės su grybais

Ingredientai:

600 g Bulvės virtos
2 šaukštas Miltai
2 šaukštas Aliejus
3 vnt. Kiaušiniai
300 g Grybai
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Morkos
15 g Sviestas
sauja Žalumynai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupena. Atvėsusias sumalti mėsmale ir išmaišyti su miltais, druska, 3 kiaušiniais iki vientisos masės.

Įkaitintame aliejuje pakepinti susmulkintus svogūnus, paskui sudėti ir 5–7 min. troškinti stambiai sutarkuotas morkas, paskui suberti išvirtus grybus, pagardinti prieskoniais, žalumynais ir kepti 2–3 min.

Bulvių masę iškočioti 1 cm storio sluoksniu, stikline ar maža lėkštute išspausti skritulius, į juos įdėti įdaro ir, sulenkus pusiau, suspausti kraštus. Bandeles sudėti į riebalais pateptą skardą ir 15–20 min. kepti 180°C orkaitėje.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą