Bulvinės spurgos

Ingredientai:

100 g Sviestas
300 g Bulvės virtos
2 vnt. Kiaušinių tryniai
100 ml Pienas
20 g Mielės
100 g Miltai
1 šaukštas Cukrus
5 šaukštas Aviečių džemas įdarui
500 ml Aliejus virimui
1 šaukštas Cukraus pudra apibarstymui

Gaminimas:

Mieles sumaišykite su pienu, cukrumi bei vienu šaukštu miltų ir leiskite pakilti. Margariną ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į bulvių masę.

Suberkite miltus, supilkite mieles, įdėkite trynius ir suminkykite tešlą. Miltų kiekį reguliuokite pagal tešlos tirštumą – jų gali prireikti šiek tiek daugiau ar mažiau. Užminkytą tešlą uždenkite ir laikykite šiltai, kol pakils.

Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą ir išspauskite nedidelius apskritimus. Ant pusės apskritimų uždėkite džemo ir uždenkite kitu apskritimu. Gerai užspauskite kraštus ir leiskite spurgoms pakilti.

Virkite įkaitintuose riebaluose. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą