Citrininiai keksiukai su imbierais

Ingredientai:

3 stiklinė Miltai
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 šaukštelis Soda
1/2 šaukštelis Druska
1/2 stiklinė Imbieras (susmulkintas)
1 vnt. Citrinos
1 stiklinė Cukrus
10 šaukštas Sviestas
2 vnt. Kiaušiniai
300 ml Jogurtas (natūralus)
1 stiklinė Cukraus pudra
2 šaukštas Citrinų sultys

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kepimo soda ir druska.

Nulupkite citrinos žievelę ir ją nelabai smulkiai supjaustykite. Ją kartu su imbierais ir ¼ stiklinės cukraus sudėkite į mikserį ir susmulkinkite, kol gausite vientisą masę.

Dideliame dubenyje iki purios masės išsukite sviestą ir likusį cukrų. Po vieną įmuškite kiaušinius, įmaišykite citrinų ir imbierų masę.

Į šia masę įmaišykite pusę miltų masės, tada pusę jogurto, tada likusius miltus ir likusį jogurtą. Išmaišykite, bet nemaišykite per ilgai.

Riebalais patepkite keksiukų formeles ir supilkite tešlą. Kepkite 25-30 min, kol keksiukai taps tamsiai auksinės spalvos.

Kol keksiukai vėsta, šluotele išplakite citrinos sultis ir cukraus pudrą. Šia mase patepkite dar šiltu keksiukų viršų.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą