Citrininis pyragas

Ingredientai:

100 g Migdolai
100 g Miltai
50 g Cukraus pudra
5 g Druska
4 šaukštas Sviestas
200 g Cukrus
50 g Miltai
1 vnt. Citrinos
2 vnt. Laimo vaisiai
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Citrinos
1 vnt. Laimo vaisiai
1 sauja Migdolai (smulkinti)

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, sviestu ištepkite kepimo formą žemais krašteliais.

Pasigaminkite tešlą. Migdolus susmulkinkite trintuvu. Į indą prie migdolų sudėkite miltus, cukraus pudrą, druską ir viską labai gerai išmaišykite.

Į mišinį sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

Tešla išklokite kepimo skardą.

Kepkite maždaug 20-25 minutes, kol tešla taps auksaspalvė.

Pasigaminkite kremą. Sumaišykite cukrų, miltus, du šaukštus tarkuotos citrinos žievelės ir šaukštą tarkuotos žaliosios citrinos žievelės.

Išspauskite vienos citrinos ir dviejų žaliųjų citrinų sultis, supilkite į kremo masę, įmuškite du kiaušinius ir viską labai gerai išmaišykite.

Iš orkaitės ištraukite pyrago pagrindą ir tolygiai aptepkite jo viršų citrininių kremu. Kepkite dar maždaug 30 minučių.

Iškepusiam pyrago pagrindui, padengtam kremu, leiskite visiškai ataušti. Tuomet jį aštriu peiliu supjaustykite į 16 gabaliukų, kiekvieną gabaliuką papuoškite citrinos ir žaliosios citrinos riekelėmis, pabarstykite migdolais. Galite papuošti plakta grietinėle.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 80min.

Parašykite komentarą