Dešrelių troškinys su keptomis bulvėmis

Ingredientai:

3 vnt. Bulvės (didelės)
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
4 vnt. Kiaulienos dešrelės
1 vnt. Svogūnai
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Aitriosios paprikos milteliai
2 vnt. Morkos
2 vnt. Salierų stiebai
žiupsnelis Rozmarinai
400 g Konservuoti pomidorai
300 ml Sausas baltasis vynas
3 šaukštas Lęšiai

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Supjaustykite bulves 2 cm dydžio kubeliais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 40 min, kol pagels ir bus traškios.

Tuo tarpu keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite dešreles. Jas išimkite ir kelias minutes pakepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite aitriųjų pipirų dribsnius (jei naudojate), morkas ir salierus. Pakepinkite 5 min. Suberkite 2/3 rozmarinų, sudėkite pomidorus, lęšius, supilkite vyną.

Dešreles supjaustykite į 4 dalis ir sudėkite į keptuvę. Uždenkite ir troškinkite 30 min. arba kol lęšiai suminkštės.

Iškepusias bulves pagardinkite druska ir likusiais rozmarinais. Patiekite su dešrelių troškiniu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą