Greipfrutų pyragas su šokoladu ir migdolais

Ingredientai:

200 g Migdolai
1 stiklinė Cukrus
50 ml Lydytas sviestas
0,5 stiklinė Sviestas
100 g Juodasis šokoladas
2 šaukštas Kukurūzų miltai
1 šaukštelis Tarkuota greipfruto žievelė
100 ml Greipfrutų sultys
100 ml Apelsinų sultys
200 ml Grietinėlė (riebi)
4 vnt. Kiaušinių tryniai
žiupsnelis Kakava

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Migdolus užplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite odelę. Pakepinkite ir trintuvu sutrinkite iki miltų. Nedideliame dubenyje sumaišykite migdolų miltus ir tris valgomuosius šaukštus cukraus.

Supilkite tirpintą sviestą, išmaišykite. Gauta mase išklokite apskritą kepimo skardą išimamu dugnu (prieš tai ją ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Pašaukite į orkaitę maždaug 12 minučių, kol pyrago pagrindas pagels. Leiskite atvėsti.

Nedideliame prikaistuvyje ištirpinkite šokoladą. Šokoladu aplaistykite iškeptą pyrago pagrindą.

Pasigaminkime įdarą. Vidutinio dydžio prikaistuvyje ištirpinkite ½ stiklinės sviesto. Nedideliame dubenyje ¾ stiklinės cukraus sumaišykite su kukurūzų miltais, įmaišykite tirpintą sviestą, tarkuotą greipfruto žievelę, supilkite greipfrutų ir apelsinų sultis, grietinėlę.

Kaitindami maišykite, kol masė pradės tirštėti ir burbuliuoti. Masei užvirus, pakaitinkite dar dvi minutes. Nukelkite nuo ugnies. Atsargiai supilkite kiaušinių trynius, išmaišykite, užkelkite ant ugnies. Dar dvi minutes kaitinkite ir maišykite.

Prikaistuvį įdėkite į didelį dubenį šalto vandens ir maišykite, kol įdaras atvės. Tuomet įdarą supilkite į šokoladu palaistytą pyrago pagrindą, tolygiai paskirstykite. 3-4 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Prieš patiekiant, pyragą supjaustykite gabalėliais ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstykite kakavos milteliais ir dekoruokite greipfruto skiltelėmis.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą