Grietininis „Napoleonas“

Ingredientai:

500 g Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla
100 ml Grietinėlė (riebi)
1 kg Slyvos
200 g Cukrus
2 šaukštelis Citrinų sultys
1 šaukštelis Imbiero šaknis
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštelis Cinamonas

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Ištirpinkite 1 valg.šaukštą sviesto, įdėkite 1 valg. šaukštą cukraus, maišykite, kol cukrus pilnai ištirps. Ant miltais pabarstyto darbinio paviršiaus dėkite 1 sluoksniuotos tešlos lakštą, patepkite jį ištirpintu sviestu su cukrumi.

Iš viršaus dėkite kitą tešlos lakštą ir plonai iškočiokite. Šakute subadykite tešlą. Kepimo skardą apšlakstykite vandeniu, dėkite tešlą į kepimo skardą ir kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir palaukite, kol atvės.

Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau ir pašalinkite kauliukus. Slyvas dėkite į nedidelį puodą, suberkite cukrų, citrinos sultis, imbierą ir cinamoną. Kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies ir nuolat maišant, kol masė sumažės per pus. Sudėkite likusį sviestą, išmaišykite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

Grietinėlę išplakite iki standžių putų. Jeigu slyvos labai rūgščios, tai į grietinėlę galima įberti papildomai 2 valg. šaukštus cukraus. Grietinėlę padalinkite į tris dalis.

Sulyginkite tešlos kraštus, o tešlos trupinius sudėkite į maišymo indą. Tešlos lakštą perpjaukite į 3 lygias dalis. Apatinę dalį patepkite išplakta grietinėle, vidurinę – grietinėle ir slyvų piure, viršutinę dalį sutepkite grietinėle ir pabarstykite trupiniais, likusiais nuo tešlos.

Sudėkite sluoksnius vieną ant kito ir palikite šaldytuve 1 val.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą