Islandiškas tortas su spanguolėmis

Ingredientai:

300 g Ruginiai dribsniai
50 g Sviestas
150 g Rudasis cukrus
400 ml Grietinėlė (riebi)
200 g Varškė
100 g Cukrus
12 g Želatina
3 šaukštas Citrinų sultys
1/2 pakelis Vanilinis cukrus
300 g Spanguolės
10 ml Vanduo
2 šaukštas Cukrus
2 šaukštas Citrinų sultys
50 ml Spanguolių likeris
40 g Želatina

Gaminimas:

Ištirpinkite keptuvėje sviestą, jame pakepkite ruginius dribsnius kartu su cukrumi. Maišykite tol, kol ištirps cukrus. Paskui sudėkite dribsnius į 24 centimetrų skersmens formą, suspauskite ir pastatykite į šaldytuvą. 10-iai minučių pamerkite želatiną į vandenį. Išplakite grietinėlę.

Varškę sutrinkite su vaniliniu cukrumi ir cukraus pudra. Pašildykite citrinos sultis ir ištirpinkite jose želatiną. Sudėkite į varškę plaktą grietinėlę, želatiną, išmaišykite, išdėkite ant papločio ir valandai įdėkite į šaldytuvą.

Spanguolių želė: želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Su trintuvu sutrinkite 200 gramų spanguolių. Įpilkite vandens, likerio suberkite cukrų. Ištirpinkite želatiną šiltose citrinų sultyse ir sumaišykite su spanguolėmis.

Užpilkite spanguolių želė ant varškės sluoksnio, stenkitės, kad nesusimaišytų su varške. Pastatykite tortą į šaldytuvą mažiausiai keturioms valandoms. Po valandos ant viršaus išdėliokite likusias šaldytas spanguoles.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą