Itališka daržovių sriuba Minestrone

Ingredientai:

3 vnt. Baklažanai
150 g Žirneliai (šaldyti)
150 g Raudonosios pupelės
4 vnt. Bulvės
1/2 vnt. Baltagūžiai kopūstai
100 g Moliūgai
4 vnt. Pomidorai
75 g Grybai (švieži)
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
sauja Makaronai „Tagliatelle“
1 skiltelė Česnakai
žiupsnelis Bazilikai
100 g Parmezano sūris
100 g Pekorino sūris
pagal skonį Druska

Gaminimas:

Iš anksto šiek tiek apvirkite raudonas pupeles, kad būtų greičiau, prieš tai jas galima pamirkyti vandenyje.

Baklažanus supjaustykite kubeliais, pasūdykite. Taip pat susmulkinkite pomidorus, bulves ir moliūgą. Supjaustykite kopūstą ir grybus.

Puode užvirkite vandenį, pasūdykite jį. Suberkite baklažanus, pupeles ir žirnelius. Virkite dešimt minučių. Tada suberkite visas likusias daržoves bei grybus, supilkite aliejų ir sumažinę ugnį virkite dar dešimt minučių. Suberkite makaronus ir kol jie virs paruoškite Pesto padažą.

Baziliką, česnaką ir parmezano bei pekorino sūrius susmulkinkite trintuvu – šiuo padažu pagardinkite į dubenėlius išpilstytą sriubą.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą