Itališkas ryžių apkepas

Ingredientai:

250 g Ryžiai
1 l Pienas
100 g Cukrus
1 šaukštas Tarkuota citrinos žievelė
žiupsnelis Druska
1 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Malti džiūvėsėliai
4 vnt. Kiaušiniai
100 g Migdolai
100 g Cukatos
1 šaukštelis Cukraus pudra

Gaminimas:

Užvirinkite pieną, subėrę į jį cukrų, žiupsnelį druskos ir pusę kiekio tarkuotos citrinos žievelės. Suberkite ryžius, sumažinkite ugnį ir virkite 25 min. Ryžius atvėsinkite, retkarčiais pamaišydami.

Supjaustykite cukatas nedideliais gabaliukais. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Sudėkite į ryžius kiaušinių trynius, smulkintus migdolus, likusią citrinos žievelę ir cukatas. Išmaišykite.

Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, įmaišykite į ryžių masę. Kepimo formą ištepkite sviestu ir apibarstykite džiūvėsėliais. Supilkite ryžių masę ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje 35 min. Prieš patiekdami apibarstykite apkepą cukraus pudra.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 70min.

Parašykite komentarą