Itališkas vištienos troškinys

Ingredientai:

1 vnt. Višta
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
50 g Pančeta
1 vnt. Svogūnai
125 ml Baltas sausas vynas
4 vnt. Pomidorai
225 ml Vištienos sultinys
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Vištą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite į 8 dalis. Įtrinkite druska ir pipirais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite pančetą bei svogūnus. Tada sudėkite vištienos gabalėlius ir juos pakepinkite iš visų pusių (3-4 min). Supilkite vyną ir pakaitinkite dar 5 min.

Nulupkite pomidorus, supjaustykite juos į 4 dalis, išskobkite sėklas ir supjaustykite mažais gabalėliais. Suberkite į keptuvę su vištiena ir užpilkite sultiniu. Uždenkite ir 30-40 min troškinkite ant nedidelės ugnies. Pagardinkite druska bei pipirais ir patiekite.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 70min.

Parašykite komentarą