Kavos pyragas su šokoladu

Ingredientai:

400 g Miltai
200 g Sviestas
250 g Rikotos sūris
200 ml Pienas
300 g Cukrus
4 vnt. Kiaušiniai
2 šaukštas Tirpi kava
0,5 pakelis Kepimo milteliai
1 pakelis Vanilinis cukrus
100 g Miltai
80 g Sviestas
120 g Cukrus
100 g Juodasis šokoladas
100 g Graikiniai riešutai

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite kambario temperatūros sviestą, rikotos sūrį, cukrų ir vanilinį cukrų ir gerai išplakite elektriniu plaktuvu. Po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Kai masė taps vienalytė, suberkite miltus ir kepimo miltelius, supilkite pieną su ištirpinta jame kava. Gerai išplakite.

Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą.

Pyrago viršui sumaišykite miltus, cukrų ir sviestą, kol susidarys trupiniai. Galiausiai įmaišykite smulkiai sutrupintą šokoladą ir riešutus. Užbarstykite ant paruoštos tešlos.

Pyragą kepkite maždaug valandą 180 laipsnių karštumo orkaitėje.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą