Kepenėlių kotletukai

Ingredientai:

1 kg Jautienos kepenėlės
2 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Svogūnai
4 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
5 šaukštas Aliejus

Gaminimas:

Kepenėles išmirkykite piene, nuimkite plėvės, sumalkite.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinti svieste.

Į gautą masę įmuškite kiaušinius, suberkite druską, pipirus, po truputį suberkite miltus ir maišykite, kol masė bus kaip tirštų blynų masė. Jeigu reikia, miltų dar pridėkite savo nuožiūra. Galite miltus pamaišyti su sėlenomis.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi šaukštu dėti masę (kaip blynams) ir kepti.

Labai skanu iškepusius kotletukus patroškinti baltame padaže (kas mėgsta galima įdėti pomidorų padažo) ar baltame padaže su grybais.

Tiekti su bulvių koše ar kt. mėgstamu garnyru.

Skanu juos valgyti ir šaltas su daržovėmis, labai tinka sumuštiniui pasidaryti.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą