Košė su aviečių padažu

Ingredientai:

200 g Avietės
100 g Maskarponės sūris
50 g Cukrus
200 ml Vanduo
50 g Pienas
20 g Sviestas
80 g Penkių grūdų dribsniai
pagal skonį Druska
1/2 vnt. Obuoliai

Gaminimas:

Šimtą gramų aviečių sumaišyti su sūriu, šiek tiek cukraus ir gerai viską išmaišyti. Gautą masę padėti į šaldytuvą.

Užvirinti vandenį su cukrumi, sudėti dribsnius ir sviestą. Virti, nuolat maišant, dvi-tris minutes. Supilti pieną ir virti dar porą minučių. Į gautą košę sudėti likusias avietes (truputį palikti papuošimui) ir gerai išmaišyti.

Į lėkštę įdėti formelę ir į ją supilti aviečių padažą. Nenuimant formos, aplink ją supilti košę. Patiekti papuošus avietėmis ir supjaustytu obuoliu.

Porcijos: 2
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą