Lenkiški močiutės virtiniai

Ingredientai:

4,5 stiklinė Miltai
2 šaukštelis Druska
2 šaukštas Sviestas
2 stiklinė Grietinė
2 vnt. Kiaušiniai
1 vnt. Kiaušinių tryniai
2 šaukštas Aliejus
8 vnt. Bulvės
1 stiklinė Čederio sūris (tarkuotas)
2 šaukštas Sūrio padažas
pagal skonį Česnakinė druska
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą, grietinę, kiaušinius, kiaušinių trynį ir aliejų. Supilkite į miltus ir išmaišykite. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite 15-20 min.

Sudėkite bulves į puodą, pripilkite vandens, kad apsemtų. Užvirkite, virkite, kol suminkštės – apie penkiolika minučių. Nusunkite, sugrūskite ir sumaišykite su čederio sūriu ir sūrio padažu, kol dar karštos. Pabarstykite česnakine druska, druska ir pipirais. Atidėkite atvėsti.

Virtinių tešlą padalinkite į dvi dalis. Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, supjaustykite apskritimais ir į kiekvieną įdėkite įdaro. Sulenkite per pusę ir užspauskite kraštus. Galite užšaldyti vėlesniam vartojimui. Virti: užvirkite didžiulį puodą šiek tiek pasūdyto vandens, sumeskite po vieną virtinius ir virkite, kol iškils. Išimkite kiaurasamčiu.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą