Maži pyragėliai su grybais

Ingredientai:

230 g Pievagrybiai
1 vnt. Svogūnai
1 šaukštelis Alyvuogių aliejus
1/2 šaukštelis Čiobreliai
2 šaukštas Baltas sausas vynas
2 šaukštas Malti džiūvėsėliai
115 g Kietasis sūris
2 šaukštelis Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
150 ml Pienas
1/2 šaukštelis Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Muskato riešutai malti

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Įkaitinkite keptuvėje aliejaus, pusę minutės pakepkite svogūną, suberkite pievagrybius, pakepkite 8 min., supilkite vyną ir suberkite čiobrelius. Viską gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir patroškinkite 5 min., kol išgaruos vanduo.

Kai troškinys atvės, atidėkite 24 gabalėlius, likusią dalį sutrinkite trintuvu.

Aliejumi patepkite keksiukų kepimo formeles, ant dugno užberkite džiūvėsėlių.

Dubenyje sumaišykite sūrį, miltus ir pievagrybius (išskyrus 24 atidėtus gabalėlius).

Kitame dubenyje išplakite kiaušinius, sumaišykite juos su pienu, druska, pipirais ir muskato riešutu.

Sūrio ir pievagrybių masę išdėliokite į formeles, du trečdalius formelių užpilkite kiaušinių mase. Ant viršaus uždėkite po pievagrybio gabalėlį.

Kepkite 20 – 25 min., kol paviršiuje susidarys traški plutelė. Palikite pyragėlius pravėsti formelėse. Paskui su peiliu atsargiai išimkite pyragėlius iš formelių. Patiekite dar šiltus.

Porcijos: 24
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą