Moliūgų ir ryžių apkepas

Ingredientai:

375 g Moliūgai
325 g Ryžiai „Risotto“
125 ml Sausas baltasis vynas
900 ml Daržovių sultinys
100 g Parmezano sūris
žiupsnelis Šalavijai
1 vnt. Svogūnai
3 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai
50 g Parmezano sūris
25 g Moliūgų sėklos (skrudintos)

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Pakepinkite 8-10 min, kol suminkštės.

Sudėkite moliūgo kubelius ir ryžius, maišydami minutę pakepinkite. Tada supilkite vyną ir palaukite, kol šis išgaruos. Tada supilkite sultinį.

Pagardinkite druska ir pipirais, uždenkite ir įkiškite į orkaitę. Kepkite 12-15 min, kol išgaruos skystis. Ryžiai turi būti vos vos kietoki, o ne panašūs į košę. Pabarstykite tarkuotu parmezanu bei šalaviju ir dar kelias minutes pakaitinkite.

Patiekite pabarstę tarkuotu parmezanu ir skrudintomis moliūgų sėklomis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą