Moliūgų ir voveraičių salotos

Ingredientai:

200 g Moliūgai
2 vnt. Cikorijų lapai
200 g Voveraitės
1 vnt. Svogūnai
1 vnt. Apelsinai
1 šaukštas Balzaminis actas
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Voveraites nuplaukite, rankomis kiekvieną padalinkite į 3 – 4 dalis. Svogūną supjaustykite plonais žiedeliais. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus, apkepkite svogūną, kol paskrus, sudėkite voveraites ir po 1 min. nukelkite nuo viryklės. Įberkite druskos, pipirų.

Moliūgą supjaustykite 1,5 centimetro skersmens kvadratėliais, 1 min. pakepkite 1-ame šaukšte aliejaus, įberkite druskos, pipirų. Nuo cikorijų nupjaukite tris viršutinius lapų sluoksnius, likusius lapelius nuskabykite į lėkštę.

Iš apelsino išspauskite 2 šaukštus sulčių, jas atšaldykite. Šaltas sultis išplakite su balzaminiu actu ir alyvuogių aliejumi. Iš likusio apelsino išpjaukite minkštimą. Visus produktus sudėkite į dubenį ir apšlakstykite užpilu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą