Obuolių gira

Ingredientai:

10 l Vanduo
2,5 kg Obuoliai
200 g Cukrus
400 g Medus
60 g Mielės
2 šaukštas Cinamonas

Gaminimas:

Obuolius nuplaukite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir, užpylę šaltu vandeniu, užvirinkite. Puodą nukelkite nuo ugnies ir palaikykite 3–4 val. Tada nuovirą perkoškite, suberkite cukrų (šiek tiek jo palikite mielėms ištrinti), sudėkite medų ir su cukrumi ištrintas mieles.

Pastatykite šiltai, kad įrūgtų. Palaikę 2–3 dienas, girą dar kartą perkoškite, suberkite cinamoną ir išpilstykite į butelius.

Juos sandariai uždarykite ir palaikykite šaldytuve 5–6 dienas. Patiekite atšaldytą.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą