Omletas su persikais

Ingredientai:

5 vnt. Kiaušiniai
125 g Miltai
125 ml Pienas
1 žiupsnelis Druska
3 šaukštas Cukrus
3 šaukštas Lydytas sviestas
3 vnt. Persikai
2 šaukštas Sviestas
3 šaukštas Cukrus

Gaminimas:

Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, druska ir pienu, pamažu plakdami suberiame miltus.

Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų ir labai atsargiai įmaišome į anksčiau paruoštą masę. Paliekame bent 5 minutėms subręsti.

Per tą laiką nuplauname 3 persikus, nuplikiname, nulupame odelę ir išimame kauliukus.

Keptuvėje ištirpiname pora šaukštų sviesto ir suberiame cukrų, pakaitiname, kol karamelizuosis. Keptuvę nuimame nuo ugnies, gražiai išdėliojame skiltelėmis supjaustytą persiką ir atsargiai supilame 1/3 omleto tešlos.

Keptuvę uždengiame ir ant nedidelės kaitros kepame blyną maždaug 4 minutes, kol sutrauks tešlą. Iškepusį omletą išverčiame ant lėkštės vaisiais į viršų. Patiekiame iškart.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 10min.

Parašykite komentarą