Pikantiškas obuolių pyragas

Ingredientai:

1,5 stiklinė Miltai
90 g Varškė
1 stiklinė Rudasis cukrus
50 ml Aliejus
1 šaukštelis Vanilės ekstraktas
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštelis Soda
1 šaukštelis Cinamonas
0,5 šaukštelis Druska
0,5 šaukštelis Gvazdikėliai malti
0,5 šaukštelis Muskato riešutai
1 stiklinė Pasukos
1 stiklinė Obuoliai
2 šaukštas Cukraus pudra

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C karščio.

Sudėkite cukrų, varškę, aliejų ir vanilės ekstraktą į maišymo indą ir plaktuvu plakite apie 3 minutes. Sudėkite kiaušinius; dėkite po vieną ir išplakite iki vientisos masės.

Į sausą matavimo indą suberkite miltus, sodą, cinamoną, druską, gvazdikėlius ir muškato riešutus. Viską išmaišykite. Supilkite gautą mišinį ir pasukas į prieš tai paruoštą cukraus mišinį ir gerai išplakite. Pilkite miltų ir prieskonių mišinį, vėliau pasukas ir vėl miltų-prieskonių mišinį. Vėliau įmaišykite obuolius. Supilkite mišinį į kvadratinę kepimo skardą, prieš tai ją ištepę aliejumi.

Kepkite 180 C temperatūroje apie 30 min., kol įsmeigtas į pyrago vidurį medinis smeigtukas lengvai išsitrauks ir bus be tešlos likučių. Atvėsinkite apie 10 min. Išimkite iš kepimo formos ir apibarstykite cukraus pudra.

Porcijos: 6
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą