Pyragas su karamelizuotais obuoliais

Ingredientai:

175 g Miltai
75 g Sviestas
25 g Cukrus
1 vnt. Kiaušinių tryniai
2-3 šaukštas Vanduo
50 g Sviestas
50 g Cukrus
6 vnt. Obuoliai

Gaminimas:

Paruoškite tešlą: persijokite miltus ir sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą. Minkykite pirštais, kol masė primins trupinius. Įmaišykite cukrų. Tada įmuškite kiaušinio trynį ir supilkite vandenį. Gerai išminkykite, suvyniokite į foliją ir palaikykite šaldytuve, kol ruošite įdarą.

Paruoškite įdarą: į įkaitintą keptuvę sudėkite sviestą ir cukrų. Kaitinkite, kol cukrus išsilydys ir gausite auksinės spalvos sirupą. Sudėkite obuolius, pamaišykite ir kelias minutes pakaitinkite, kol obuoliai pradės karamelizuotis.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą, kad gautumėte truputį didesnį nei kepimo forma (20 cm skersmens) apskritimą. Į kepimo formą sudėkite karamelizuotus obuolius, tada juos uždenkite tešla ir dailiai prispauskite kraštelius prie formos sienelės.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 min, kol pyragas bus auksinės spalvos. Leiskite 5 min atvėsti, o tada ant viršaus uždėkite didelę lėkštę ir ant jos išverskite pyragą.

Patiekite šiltą su plakta grietinėle ar ledais.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą