Pyragėliai su grybais

Ingredientai:

250 g Miltai
250 g Sviestas
1/2 šaukštelis Druska
2 vnt. Svogūnai
500 g Pievagrybiai
1/8 l Grietinė
6 šaukštas Aliejus
4 šaukštas Sausas cheresas
1/4 šaukštelis Čiobreliai
pagal skonį Druska
pagal skonį Baltieji malti pipirai
1 vnt. Kiaušiniai

Gaminimas:

Miltus persijokite, išberkite ant kočiojimo lentelės, įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite sviestą ir kapokite peiliu, kol gausite trupinėlius. Užminkykite tešlą ir padėkite valandai šaltai.

Svogūnus supjaustykite kubeliais. Pievagrybius nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Aliejuje 3 minutes pakepinkite pievagrybius, paskui išimkite.

Į keptuvę įpilkite dar kelis šaukštus aliejaus ir suberkite svogūnus, pakepinkite, tada suberkite čiobrelius, sudėkite grietinę ir supilkite cheresą. Maišydami kaitinkite, kol gausite tirštą padažą. Suberkite pievagrybius ir išmaišykite.

Iškočiokite 3 mm storio tešlos lakštą ir stikline išpjaukite apskritimus.

Ant tešlos skridinėlių dėkite po šaukštą įdaro, perlenkite pusiau, o kraštelius užspauskite šakute. Aptepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite skardoje ant vidutinio orkaitės įtvaro.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 90min.

Parašykite komentarą