Saldus rabarbarų pyragas

Ingredientai:

180 g Sviestas
1 stiklinė Cukrus
3 vnt. Kiaušiniai
1,3 stiklinė Miltai
1 pakelis Vanilinis cukrus
600 g Rabarbarai
1/3 stiklinė Miltai
1/3 stiklinė Cukrus
50 g Sviestas

Gaminimas:

Rabarbarus nuplaukite, nulupkite žievelę, supjaustykite 0,5-0,8 cm gabalėliais.

Sumaišykite sviestą su cukrumi ir vanile. Sudėkite kiaušinius, viską išmaišykite. Įmaišykite miltus ir kepimo miltelius. Į tešlą įmaišykite pusę rabarbarų. Paskirstykite tešlą ant formos, išlyginkite. Apibarstykite likusiais rabarbarais.

Pabarstymui: rankomis sumaišykite miltus, cukrų ir šaltą sviestą, kad gautųsi trupiniai. Užbarstykite ant rabarbarų.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepkite pyragą apie 1 valandą, atvėsinkite formoje.

Porcijos: 10
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą