Šalta agurkų sriuba

Ingredientai

Jogurtas 400 g natūralaus
Agurkai 2 vnt. dideli
Imbieras 1 vnt. gabalėlis šviežio
Svogūnų laiškai 1 sauja ryšulėlis
Krapai 1 sauja ryšulėlis
Pipirai 1 žiupsnelis maltų baltųjų
Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių
Druska 1 žiupsnelis pagal skonį

Salta agurku sriuba

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti.

2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite jogurtą, pagal skonį įberkite maltų baltųjų pipirų, supilkite citrinų sultis ir suplakite.

3. Imbierus nuvalykite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su agurkais, krapais bei trintais česnakais. Gautą masę sukrėskite į jogurtą ir gerai suplakite.

4. Paruoštą sriubą apie valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite su karštomis bulvėmis, puoštą mėtų lapeliais.

Vietoj natūralaus jogurto sriubai ruošti galite imti kefyrą arba rūgpienį. Pagaminsite per 25 min. (neskaitant šaldymo laiko).

***

stikliname balkonus

Parašykite komentarą