Šalta sriuba su kefyru

Ingredientai:

2 l Kefyras
2 vnt. Agurkai
2 vnt. Salierų stiebai
10 vnt. Ridikėliai
2 skiltelė Česnakai
200 g Ruginė duona
20 g Petražolės
20 g Krapai
400 g Pomidorai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Agurkus supjaustykite kubeliais, salierus – šiaudeliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žalumynus susmulkinkite. Duoną sutrupinkite.

Pomidorus pusei minutės užpilkite verdančiu vandeniu, kai pravės nulupkite odelę. Pomidorų minkštimą sutrinkite trintuvu. Visus komponentus, išskyrus žalumynus, sumaišykite, įberkite druskos, pipirų, dar kartą išmaišykite.

Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įpilkite po 0,5 l kefyro. Išmaišykite, įdėkite po du šaukštus pomidorų piurė, įberkite žalumynų ir patiekite.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą