Šiltos grybų ir špinatų salotos

Ingredientai:

300 g Pievagrybiai
300 g Špinatai
1 vnt. Saldžiosios paprikos
2 vnt. Porai (tik baltoji dalis)
gabaliukas Imbieras
1 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Aliejus
5 šaukštas Daržovių sultinys
2 šaukštas Obuolių actas
2 šaukštas Sojos padažas
1 šaukštas Sezamų aliejus
0,5 šaukštelis Cukrus
žiupsnelis Kajeno pipirai

Gaminimas:

Grybus nuvalykite. Porus nuplaukite, supjaustykite žiedais. Papriką supjaustykite šiaudeliais. Aliejų 30 sekundžių pakaitinkite, suberkite porus, smulkintą imbierą ir česnaką. Suberkite paprikų šiaudelius, po 3 min. – grybus. Maišydami kepkite 3 – 4 min., paskui sudėkite keptuvės turinį į lėkštę, uždenkite.

Į aliejų keptuvėje sudėkite visus komponentus padažui. Kai tik užvirs, suberkite špinatus, išmaišykite ir nukelkite nuo viryklės. Špinatus išdėliokite į lėkštes, ant viršaus uždėkite salotų.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 20min.

Parašykite komentarą