Šiltos salotos su krevetėmis ir baravykais

Ingredientai:

400 g Krevetės
1 šaukštas Alyvuogių aliejus
2 skiltelė Česnakai
2 šaukštas Sojos padažas
1 šaukštelis Cukrus
200 g Baravykai (arba kiti grybai)
2 sauja Lapinės salotos
2 vnt. Pomidorai
1 vnt. Agurkai
2 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 šaukštas Raudonojo vyno actas
žiupsnelis Rozmarinai
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
žiupsnelis Prieskoninės žolelės

Gaminimas:

Krevetes 2 val. mirkykite iš alyvuogių aliejaus, česnakų, sojų padažo ir cukraus paruoštame marinate. Į šį marinatą galima įdėti 1 susmulkintą aitriąją papriką. Įkaitinkite orkaitę įjungę kepintuvo funkciją, patepkite skardą aliejumi ir ant jos išdėliokite krevetes, grybus, stambiai supjaustytus pomidorus.

Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis, druska ir pipirais. Krevetes po 3–5 min. išimkite, o grybus ir pomidorus dar pakepkite 5 min. Lėkštėje išdėliokite salotas, ant jų sudėkite pjaustytus agurkus ir keptus pomidorus, grybus bei krevetes. Iš aliejaus, acto ir rozmarino pagaminkite padažą ir juo apšlakstykite salotas.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą