Šokoladinis pyragas su obuoliais

Ingredientai:

4 vnt. Kiaušiniai
4 vnt. Obuoliai
250 g Miltai
250 g Cukrus
200 g Sviestas
1 stiklinė Graikiniai riešutai
200 g Juodasis šokoladas
2 šaukštelis Kepimo milteliai
1 pakelis Vanilinis cukrus
1 šaukštas Cinamonas

Gaminimas:

Pirmiausia dubenėlyje ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, paskui sumetame gabaliukais sulaužytą šokoladą ir gerai maišome, kol ištirps. Paliekame ataušti. Per tą laiką su cukrumi plaktuvu labai gerai išplakame kiaušinius.

Suberiame cinamoną, vanilinį cukrų, kepimo miltelius ir miltus. Vėl gerai išsukame.

Tada supilame jau pravėsusį sviesto-šokolado mišinį, jeigu turime – galima šliūkštelėti šlakelį romo, ir gerai išmaišome. Suberiame riešutus. Juos galite susmulkinti, galite dėti nesmulkintus (svarbiausia – prieš tai pakepinti). Suberkite skiltelėmis pjaustytus obuolius ir gerai viską išmaišykite.

Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome miltais. Sukrečiame tešlą ir paspaudžiant šaukštu išlyginame viršų. Pyragą šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 50 min. 175 laipsnių temperatūroje. Neperkepkite, nes pyragas bus kietas.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą