Šokoladinis pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Ingredientai:

6 vnt. Rabarbarai
1 stiklinė Braškės
1,5 stiklinė Rudasis cukrus
1 šaukštelis Vanilinis cukrus
2,5 stiklinė Miltai
100 g Sviestas
žiupsnelis Druska
3 šaukštas Kakava
2 šaukštas Tarkuota apelsino žievelė

Gaminimas:

Rabarbarus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais. Braškes supjaustykite skiltelėmis. Dubenyje sumaišykite rabarbarų, braškių gabalėlius, tarkuotą apelsino žievelę, 1 stiklinę cukraus ir 2 šaukštus miltų. Trintuvu išplakite sviestą su likusiu cukrumi, suberkite miltus, kakavą, druską ir vanilinį cukrų, gerai išmaišykite.

Kepimo formą su nuimamais kraštais ištepkite sviestu. Išklokite tešlą ant formos dugno ir kraštų, į vidų sudėkite rabarbarų ir braškių įdarą. Įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje kepkite pyragą 45 min.

Tai populiariausias amerikietiškas pyragas su rabarbarais ir braškėmis. Mes tik pakeitėme tešlą į šokoladinę.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 45min.

Parašykite komentarą