Šokoladinis tortas be miltų

Ingredientai:

8 vnt. Kiaušinių baltymai
4 šaukštas Rudasis cukrus
6 šaukštas Kakava
1 šaukštelis Kepimo milteliai
1 stiklinė Apelsinų marmeladas
0,5 stiklinė Sojų pienas
100 g Juodasis šokoladas
1 vnt. Apelsinai

Gaminimas:

Plaktuve išplakite baltymus, pamažu pilkite cukrų. Baltymų masė turi būti standi. Į ją medine mentele įmaišykite kakavą ir kepimo miltelius. Sudėkite masę į kepimo formą nuimamais kraštais.

Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite cukraus pudra. Kepkite 150 laipsnių orkaitėje 25 – 30 minučių.

Kai tortas atvės, horizontaliai perpjaukite jį į dvi dalis. Ant vienos pusės uždėkite apelsinų marmeladą, tada ant viršaus užvožkite kitą dalį.

Supilkite į puodą šokoladą ir sojų pieną, kaitinkite ant silpno kaitrumo viryklės, kol ištirps šokoladas. Šia glazūra apliekite tortą, papuoškite apelsinų riekelėmis.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

***

Vaikų ugdymas

Parašykite komentarą