Špinatų ir rikotos sūrio virtinukai

Ingredientai:

450 g Špinatai
225 g Rikotos sūris
1 g Kiaušiniai
2 šaukštelis Pankolio sėklos
60 g Parmezano sūris
25 g Miltai
žiupsnelis Čiobreliai
5 šaukštas Sviestas
2 skiltelė Česnakai
pagal skonį Druska
žiupsnelis Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Špinatus nuplaukite, nupjaustykite kotelius. Dar drėgnus sudėkite į keptuvę ir pakaitinkite 4-5 min, kol suminkštės (juos dėkite dalimis, nes visi netilps). Nusausinkite ir atvėsinkite.

Ištrinkite rikotos sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite grūstas pankolio sėklas. Įberkite druskos, pipirų, parmezaną ir viską išmaišykite.

Špinatus suspauskite saujoje, kad nubėgtų kuo daugiau vandens, tada smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į sūrio masę. Kabinkite šaukštą tešlos, suformuokite rutuliuką ir jį truputį paspauskite. Suformuotus virtinukus pavoliokite miltuose ir atsargiai sudėkite į verdantį vandenį. Po 3-4 min, kai jie iškils į paviršių, išgriebkite kiaurasamčiu.

Mažoje keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame 2-3 min pakepinkite česnaką. Šiuo padažu apliekite virtinukus, pabarstykite pipirais bei parmezanu ir patiekite.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 50min.

Parašykite komentarą