Sūrio pyragas braškėmis ir baltuoju šokoladu

Ingredientai:

175 g Smėlinės tešlos sausainiai
50 g Sviestas
300 g Maskarponės sūris
200 g Grietinėlė (riebi)
200 g Baltasis šokoladas
225 g Braškės

Gaminimas:

Sutrupinkite sausainius su sumaišykite su sviestu.

Sudėkite masę į apvalią torto formą (kurios kraštai nusiima), stipriai suspauskite. 15-ai min. įdėkite į šaldytuvą.

Dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą. Paskui palikite kiek atvėsti.

Išplakite sūrį ir grietinėlę iki tirštos vientisos masės.

Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau. Dalį palikite papuošimui.

Į sūrio masę supilkite lydytą šokoladą ir išplakite plaktuvu. Tada sudėkite braškių puseles ir išmaišykite šaukštu.

Sudėkite sūrio masę ant sausainių pagrindo, išlyginkite. 4-ioms valandom pastatykite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekdami išimkite iš formos, papuoškite braškių puselėmis.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 0min.

***
http://www.piromax.lt/

Parašykite komentarą