Trinta špinatų sriuba

Ingredientai:

1 vnt. Porai
3 vnt. Bulvės
3 skiltelė Česnakai
2 šaukštas alyvuogių aliejus
400 g Špinatai
400 ml Daržovių sultinys
200 ml Grietinėlė (riebi)
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Poro baltąją dalį nuplaukite ir supjaustykite. Bulves nuplaukite, nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Česnaką nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite porus, suberkite česnaką, pakepinkite. Tuomet suberkite bulvių gabalėlius. Išmaišykite.

Špinatus nuplaukite ir nusausinkite. Į puodą supilkite daržovių sultinį, leiskite užvirti, tada sudėkite špinatus, bulves ir kepintus porus. Virkite, kol bulvės suminkštės.

Tuomet viską sutrinkite trintuvu, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite. Sriubą išpilstykite į dubenėlius ir papuoškite žaliąja poro dalimi.

1 porcijoje – 150 kalorijų

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą