Tuno tataki

Ingredientai:

400 g Tunas
300 g Baltieji ridikai
4 šaukštas Aguonos
1 vnt. Laimo vaisiai
1 vnt. Greipfrutai

Gaminimas:

Ridiką supjaustome labai plonomis juostelėmis ir pamerkiame į šaltą vandenį.

Tuną supjaustome kvadratinėmis juostelėmis, 5 Lt monetos storio.

Aguonas sumaišome su šiek tiek druskos. Tuną gerai apvoliojame aguonose. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus kiekvieną puse kepame po 1-2 minutes suformuodami tunui 2-3 mm sienels. Vidurys turi likti žalias.

Sumaišome sojų ir žuvų padažą, supilame greipfruto sultis, įspaudžiame laimo sultis. Turi gautis rūgščiai, sūriai gaivus padažas. 

Majonezą sumaišome su šiek tiek wasabi krienais.

Porcijos: 2
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą