Varškės apkepas su riešutais

Ingredientai:

200 g Sviestas
5 vnt. Kiaušiniai
200 g Cukraus pudra
1 kg Varškė
50 ml Apelsinų sultys
1 pakelis Vanilinis cukrus
125 g Manų kruopos
75 g Migdolai
5 vnt. Braškės

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išlydykite sviestą ir palikite kiek sustingti.

Trynius atskirkite nuo baltymų, sumaišykite su cukrumi, varške, sultimis, vaniliniu cukrumi ir manų kruopomis. Sudėkite sviestą. Atskirai išplakite baltymus ir sumaišysite su varškės mase, ją padalinkite į dvi dalis, į vieną pridėkite riešutų.

Ištepkite kepimo formą sviestu, susluoksniuokite varškės masę su riešutais. Kepkite apie valandą. Paskui išjunkite orkaitę ir palikite apkepą dar 15-ai minučių. Kai pravės, supjaustykite gabalėliais, juos papuoškite braškėmis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą