Varškės tortas su braškėmis

Ingredientai:

100 g Sviestas
150 g Sausainiai
350 g Varškė
100 g Cukrus
1 pakelis Vanilinis cukrus
1 vnt. Citrinos
10 g Želatina
200 ml Grietinėlė
400 g Braškės
žiupsnelis Druska

Gaminimas:

Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su minkštu sviestu. Šia mase išklokite kepimo popieriumi padengtą kepimo formą ir dėkite į šaldytuvą.

Paruoškite kremą. Varškę pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su 100 g cukraus ir vaniliniu cukrumi. Pagal instrukciją ištirpdykite želatiną.

Sudėkite į varškę tarkuotą citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis, viską išmaišykite. Maišant supilkite ištirpintą želatiną.

Supilkite grietinėlę į varškės kremą ir išmaišykite.

Pusę kremo sukrėskite ant sausainių pagrindo. Ant kremo išdėliokite supjaustytas braškes. Sukrėskite likusį kremą. Dėkite tortą į šaldytuvą 6 – 8 val.

Papuoškite tortą plakta grietinėle ir braškėmis.

Porcijos: 8
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą