Virtinukai su varške

Ingredientai:

3 stiklinė Miltai
2 vnt. Kiaušiniai
100 ml Vanduo
pagal skonį Druska
500 g Varškė
2 šaukštas Grietinė
2 vnt. Kiaušiniai
1 šaukštas Cukrus
žiupsnelis Druska

Gaminimas:

Tešlą virtinukams, kaip ir koldūnams, ruošiame iš miltų, kiaušinių, vandens ir druskos. Miltai turėtų būti aukščiausios rūšies. Vanduo – ledinis. Trims stiklinėms miltų (kvietinių arba grikių) imame ¾ stiklinės vandens ir pusę arbatinio šaukštelio druskos. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo, lengvai minkoma.

Tešlą iškočiokite į 1-1,5 cm storio lakštą. Iš tešlos išpjaustome kvadratus arba skritulius.

Įdarui visus produktus sumaišome į vientisą, elastingą masę.

Įdarą dedame kvadrato arba skritulio centre, ne daugiau kaip 1 arbatinį šaukštelį. Verdame dideliame kiekyje pasūdyto vandens (1 arbatinis šaukštelis druskos 3 stiklinėms vandens). Kai virtinukai išplaukia į paviršių (po 8-10 min) išgriebiame kiaurasamčiu, patiekiame giliame inde, pagardiname ištirpintu sviestu. Grietinę patiekiame atskirai.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą