Vištienos, cukinijų ir grybų apkepas

Ingredientai:

500 g Vištiena
300 g Cukinijos
150 g Džiovinti baravykai
2 šaukštas Sviestas
1 šaukštas Miltai
1 stiklinė Vištienos sultinys
5 šaukštas Grietinėlė
150 g Fermentinis sūris
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite valandai brinkti, paskui pavirkite 15 min.

Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Cukiniją supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje.

Nuo grybų nupilkite sultinį (jį galėsite panaudoti sriubai) ir grybus apkepinkite aliejuje.

Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite jame miltus. Paskui greitai, pastoviai maišant, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite sultinį. Gerai išmaišykite, supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais.

Į sviestu išteptą kepimo formą dėkite sluoksniais vištieną, cukinijas, grybus, užpilkite paruoštu padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 180С temperatūroje maždaug 20 min.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą