Vištienos krūtinėlės su daržovėmis

Ingredientai:

4 vnt. Vištienos krūtinėlių filė
4 vnt. Bulvės
3 vnt. Morkos
200 g Šparaginės pupelės
4 skiltelė Česnakai
4 šaukštas Alyvuogių aliejus
1 vnt. Lauro lapai
100 g Konservuoti kukurūzai
300 g Šviežios daržovės (salotoms)
pagal skonį Prieskoniai

Gaminimas:

Pirmiausia orkaitę įjungiam kaisti iki 200 laipsnių ir užverdam arbatinuką.

Nuplauname krūtinėles ir supjaustome juostelėmis ar kubeliais.

Nuskustas bulves ir morkas supjaustome juostelėmis ar kubeliais (morkas aš dažniausiai sutarkuoju per tą vadinamą kopūstinę tarką).

Į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi sudedame supjaustytą vištieną ir apkepame tol, kol lengvai apskrus (galima ir nekepinti).

Iš folijos padarome 4 dvigubus kvadratus.

Ant jų sudedame supjaustytas morkas, bulves, vištieną ir jei norit, šparagines pupeles ar šparagus ir papriką.

Kadangi vištieną apkepinome be prieskonių, tai dabar užberkime druskos, pipirų ar 5 kiniškų prieskonių mišinį (patariu nenaudoti vegetos mišinių, bet iš bėdos tinka ir jis, geriau tada naudoti druską ir pipirą) ar tiesiog vištienos prieskonių, įmeskime po lauro lapelį.

Išspausime česnako skilteles (rekomenduoju bent po vieną skiltelę vienai porcijai), apšlakstykime alyvuogių aliejumi ir viską supakuokime į krepšelį taip, kad paskui būtų patogu atidaryti ir valgyti.

Į stiklinį ar kokį kitokį indą sudėkite šiuos krepšelius ir užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad apsemtų apie vieną centimetrą šių krepšelių.

Troškinkite apie 45 min. (labai priklauso nuo to, kaip stambiai viską supjaustėt.)

Prieš patiekiant ant stalo atidarykite krepšelius ir uždėkite kukurūzus. Rekomenduoju paskaninti kokiu tai vištienai skirtu padažu, o jei neturite, tiesiog sumaišykite pomidorų padažą (ne kečupą!!!!) su majonezu.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 0min.

Parašykite komentarą