Vištos krūtinėlė su parmezanu

Ingredientai:

4 vnt. Vištienos filė
75 g Malti džiūvėsėliai
40 g Parmezano sūris
50 g Miltai
3 vnt. Kiaušiniai
100 g Alyvuogių aliejus
500 g Pomidorų pasta
50 g Mocarelos sūris
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Lėkštėje sumaišykite džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezaną. Kiaušinius išplakite. Į kitą lėkštę supilkite miltus.

Vištos krūtinėles išmuškite, pagardinkite druska bei pipirais. Tada apvoliokite miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose su sūriu.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištos krūtinėles, apie 8 minutes, kol mėsa pasidengs auksaspalve plutele. Padėkite ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės.

Į didelį kepimo indą supilkite pomidorų padažą. Ant jo suguldykite vištos krūtinėles, ant viršaus sudėkite griežinėliais pjaustytą mocarelą ir pabarstykite tarkuotu parmezanu. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15-20 minučių. Patiekite su virtomis daržovėmis.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą