Vyne troškinta triušiena su migdolais

Ingredientai:

1 kg Triušiena
5 vnt. Bulvės
2 vnt. Pomidorai
4 vnt. Svogūnai
4 skiltelė Česnakai
100 g Migdolai
2 šaukštas Miltai
1 vnt. Cinamono lazdelės
3-4 vnt. Gvazdikėlių žiedeliai
1 stiklinė Baltas sausas vynas
50 ml Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai

Gaminimas:

Triušienos gabalėlius nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite pipirais, druska ir apvoliokite miltuose.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite triušienos gabalėlius iš visų pusių. Paskui sudėkite į stiklinį kepimo indą.

Svogūnus ir česnakus nulupkite, smulkiai supjaustykite, apkepkite tame pačiame aliejuje, kuriame kepė mėsa, paskui irgi sudėkite į stiklinį indą.

Bulves nuskuskite, supjaustykite skiltelėmis. Pomidorus irgi supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į indą. Bulves pakepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels, paskui sudėkite į indą.

Įdėkite į indą su triušieną pusę cinamono lazdelės, gvazdikėlius, suberkite migdolus.

Supilkite į indą baltąjį vyną, uždenkite dangčiu ar folija ir pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 35 min. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidenkite.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 60min.

Parašykite komentarą