Vyniotinis su aguonomis

Ingredientai:

500 g Miltai
1/3 stiklinė Pienas
30 g Mielės
1 vnt. Kiaušiniai
2 vnt. Kiaušinių tryniai
125 g Cukrus
100 g Sviestas
5 g Druska
žiupsnelis Citrinos žievelė tarkuota
400 g Aguonos
200 g Cukraus pudra
60 g Sviestas
2 vnt. Kiaušinių baltymai
50 g Migdolai
30 g Vanilinis cukrus
30 g Tarkuota apelsino žievelė
sauja Cukatos
150 g Cukraus pudra
1 vnt. Kiaušinio baltymas
1 šaukštelis Citrinų sultys

Gaminimas:

Pieną pašildykite. Puodelyje su šaukšteliu cukraus ištrinkite mieles, kol visai suskystės. Tada supilkite į pieną, išmaišykite ir suberkite pusę miltų. Tešlą gerai išmaišykite, paviršių storai apiberkite miltais, uždenkite švariu audiniu ir pastatykite šiltai – pavyzdžiui, ant puodo su šiltu vandeniu, kad pakiltų.

Po poros valandų pakilusią tešlą vėl gerai išplakite, suberkite likusius miltus su cukrumi ištrintus trynius, druską, tarkuotą citrinos žievelę. Baigiant minkyti supilkite ištirpintą sviestą ir išplaktą kiaušinio baltymą.

Tešlą minkykite tol, kol nebelips prie rankų. Paviršių patepkite tirpintu sviestu, kad neapdžiūtų, apdenkite rankšluosčiu ir vėl pastatykite šiltai.

Įdarui aguonas nuplaukite ir užpilkite karštu virintu vandeniu, kad išbrinktų. Paskui nusunkite ir bent 3 kartus permalkite mėsmale.

Riešutus smulkiai sukapokite, apelsino žievelę supjaustykite plonytėmis juostelėmis.

Kai tešla jau bus pakilusi, baikite ruošti įdarą – iki baltumo išsukite sviestą, gerai išplakite baltymus ir sumaišykite su cukrumi ir prieskoniais.

Tešlą padalinkite į dvi dalis. Kiekvieną gabalą atskirai iškočiokite į centimetro storio lakštą. Iškočiotą lakštą perkelkite ant miltais pabarstyto švaraus audinio, ištepkite aguoniniu įdaru ir atsargiai suvyniokite į vyniotinį. Jį dėkite į skardą, patepkite kiaušiniu ir kepkite 45-50 min. Iškepusį aptepkite glajumi arba apibarstykite cukraus pudra. Pjaustykite tik atvėsusį labai aštriu peiliu plonomis riekelėmis.

Porcijos: 0
Pagaminamas per: 180min.

Parašykite komentarą