Žemaičių blynai

Ingredientai:

1 kg Bulvės (virtos)
1 vnt. Kiaušiniai
8 šaukštas Miltai
pagal skonį Druska
200 g Virta mėsa
1 vnt. Svogūnai
2 šaukštas Aliejus
pagal skonį Druska
pagal skonį Juodieji malti pipirai
200 g Grietinė

Gaminimas:

Virtas šaltas bulves sumalkite mėsmale, pasūdykite. Įmuškite kiaušinį, suberkite pusę miltų ir gerai išminkykite.

Įdarui svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Virtą mėsą sumalkite. Sudėkite kepintą svogūną, pagardinkite druska ir pipirais ir truputį pakepinkite.

Iš bulvių masės padarykite paplotėlius, į vidurį dėkite įdaro, gražiai užlankstykite, pavoliokite likusiuose miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies. Patiekite su grietine.

Porcijos: 4
Pagaminamas per: 120min.

Parašykite komentarą