Bananiniai keksiukai

Ingredientai:

3 vnt. Kiaušiniai
žiupsnelis Druska
100 g Sviestas
125 g Cukrus
250 g Miltai
1/2 pakelis Kepimo milteliai
2 vnt. Bananai
100 g Šokoladas

Gaminimas:

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų su žiupsneliu druskos.

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Suberti kepimo miltelius ir prasijotus miltus, gerai išmaišyti.

Bananus nulupti, sutrinti košelę ir kartu su plaktais baltymais įmaišyti į tešlą.

Tešlą iškrėsti į popierines keksiukų formeles ir kepti orkaitėje 25 min. Jeigu pradėtų degti pyragėlių viršus, pridenkite juos folija.

Gabaliukais sulaužytą šokoladą ištirpinkite garų vonelėje, įpylę kelis šaukštus pieno arba grietinėlės ir užpilkite ant atvėsusių keksiukų.

Porcijos: 12
Pagaminamas per: 40min.

Parašykite komentarą