
Ingredientai:
1 kg | Bulvės |
2 vnt. | Kiaušiniai |
1 stiklinė | Pienas |
2 šaukštas | Sviestas |
2 vnt. | Svogūnai |
200 g | Vištienos kumpelių filė |
pagal skonį | Druska |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
pagal skonį | Juodieji malti pipirai |
Gaminimas:
Bulves nulupkite, sutarkuokite ir sukrėskite į kiaurasamtį, pamaigykite, kad nubėgtų skystis.
Pieną pakaitinkite iki virimo ir užplikykite bulvių tarkius, gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite gerai išplaktus kiaušinius.
Svogūną pakepinkite svieste ir sukrėskite į tarkius. Ten pat sudėkite smulkiai supjaustytą vištieną, pagardintą druska ir pipirais. Išmaišykite. Dėkite į aliejumi išteptą skardą, viršų taip pat patepkite aliejumi – bus gardesnė plutelė. Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug valandą.
Porcijos: 6
Pagaminamas per: 70min.